Responsive design

responsive design

Even een moment om bij stil te staan: is jouw website wel geschikt voor op mobiel of tablet? Ook wel responsive design genoemd. Het is bekend dat de zoekmachines mobielvriendelijke websites hoger laten scoren in de zoekresultaten. Dit wil jij toch ook?

Mobielvriendelijke websites scoren hoger

Google heeft dit jaar bekend gemaakt dat ze door middel van een nieuwe update mobielvriendelijke websites belangrijker laten worden. Wanneer de gebruikers op jouw website komt en je site is niet responsive, dan zullen deze je website gauw weer verlaten. Het lijkt dan ook een hele logische stap van de grootste zoekmachine. Wie wil nou op een website surfen die niet mobielvriendelijk is?

Haal meer uit je bezoekers

Wist je dat meer dan de helft van alle websitebezoekers komen via mobiel verkeer. Je mobiel of tablet ligt altijd in de de buurt, en wanneer je even een momentje hebt wil je toch even het laatste nieuws checken. 's Ochtends bij het ontbijt, in de bus naar school of werk, even in de pauze en 's avonds op de bank of voor het naar bed gaan. Het is daarom noodzakelijk dat jouw website geoptimaliseerd is voor deze mobiele apparaten. De nieuwe Google update maakt dit nog belangrijker. Je kunt veel bezoekers missen zolang je website niet volledig responsive is gemaakt. Probeer dit dus te voorkomen!

Ben jij al responsive?

Wil je weten of jouw website al responsive is? Google heeft een handige tool om dit eenvoudig te controleren.

Via de tool van Google kun je bekijken hoe jouw website eruit ziet op een mobiel apparaat. Door middel van het door jou ingevulde URL zal Google melden of deze responsive is. Op deze manier weet je precies welke pagina(s) nog geoptimaliseerd moeten worden, handig dus!

Google Search Console

Er zijn natuurlijk ook andere opties om je website te controleren. Dit kan bijvoorbeeld via Google Search Console. Als het goed is heb je al een account, anders kun je deze aanmaken. Je krijgt een overzichtelijke rapportage te zien welke pagina nog wat aandacht verdiend.

Maak je website mobielvriendelijk

Is je website nog niet helemaal responsive? Geen angst! Afhankelijk van je website kun je dit op vele manieren realiseren. WordPress heeft een aantal handige plugins die je site mobielvriendelijk maken. Maar je kunt ook via Google informatie vinden hoe je je website kunt verbeteren en optimaliseren voor de mobiele gebruikers. Research doen doet wonderen, je hoeft geen expert te zijn om je website responsive te maken.

thorgall

Heb je vragen over bovenstaande informatie of wellicht een suggestie voor een nieuwe blog?
Laat het mij weten!