Optimaliseren blogs

optimaliseren blogs

Waarom een blog?

Bloggen is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Een blog zorgt voor unieke en nieuwe content op je website wat je SEO zal bevorderen.  Een ander voordeel is dat je blogs kan delen via social-media om je bereik te vergroten, ze zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. En ook zakelijk worden blogs steeds meer ingezet. Wat kan jouw bedrijf aan een weblog hebben en hoe optimaliseer je je blogs?

1. Maak gebruik van interne links

Zoals je in bovenstaande alinea ziet verwijs ik naar een eerder geschreven blog door middel van een link.  Door gebruik te maken van interne links verhoog je de gebruiksvriendelijkheid van je website en de zoekmachine pikt dit ook op wat de navigatie door je website versterkt.

2. Recente blogs

Bovenstaand principe is hierin ook van kracht. Als je mijn website bekijkt op je desktop dan zie je rechts in beeld mijn vorige blogs staan, op je mobiel of tablet zal dit onderaan de pagina worden weergegeven. Hiermee laat ik zien dat er nog meer te lezen is voor de bezoeker. Tevens ziet de zoekmachine ook weer dat ik door link naar andere blogs binnen mijn website. Zo kan de zoekmachine je blog dus sneller en vollediger indexeren.

3. Categorieën

Door te werken met categorieën geef je duidelijk weer aan een zoekmachine welke artikelen vallen onder hetzelfde onderwerp/zoekwoord. Probeer de categorieën wel bewust te kiezen en te beperken tot een maximum van 10.

4. Delen is lief

Zoekmachines zijn gek op links. Door jouw blogs op zoveel mogelijk kanalen te delen  vergroot je je bereik. Als je lezers jouw artikelen delen zorgt dit ook voor meer links. Google gebruikt de zogenoemde social signals als ranking factor die vervolgens invloed kan hebben op je rankings binnen de zoekmachine.

Onderaan deze pagina kun je dit blog delen 😉

thorgall

Heb je vragen over bovenstaande informatie of wellicht een suggestie voor een nieuwe blog?
Laat het mij weten!