Nieuw jaar, nieuwe blog

goede voornemens

Maak je blog succesvoller in het nieuwe jaar

Een nieuw jaar is altijd een goed moment om met een schone lei te beginnen. Goede voornemens dus. Een goed voornemen kan zijn om succesvoller te worden met je blogs. Heb je al nagedacht hoe je in 2017 je website wilt gaan promoten? In dit blog besteed ik aandacht aan een aantal ideeën die je kunt gebruiken om je blogs succesvoller te maken.

Bloggen is leuk

Wanneer je beschikt over een eigen website is het verstandig om geregeld een nieuwe blog te schrijven. Je zorgt voor (terugkerende) bezoekers en bovendien is het goed voor je SEO. Maar hoe vaak moet je bloggen? En nog lastiger; waar moet je over gaan schrijven? In principe hoef je niet elke week een blog te plaatsen, wanneer je ervoor kiest om dit maandelijks te doen is dit ook prima. Zorg er in ieder geval voor dat je geregeld een nieuw artikel online zet, als je bezoeker op je site komt en ziet een blog dat al maanden oud is zal je deze waarschijnlijk verliezen. Probeer er een gewoonte van te maken om bijvoorbeeld aan het begin van elke week een moment in te plannen om nieuwe content te plaatsen.

Gebruik je oude blogs als inspiratie

Heb je even geen inspiratie of vind je het lastig om een goed onderwerp te vinden voor je nieuwe blog? Gebruik je oude blogs als in inspiratie! Wellicht heb je enige tijd geleden een interessante blog geschreven waarop positief werd gereageerd. Waarom zou je deze blog niet in een nieuw jasje steken?  Bedenk daarom hoe je van oude content iets nieuws kunt maken. Een ander idee zou kunnen zijn dat je een serie blogs gaat maken over één onderwerp in plaats van losse blogs. Zo kun je over een bepaald onderwerk iets meer de diepte in gaan.

Wees creatief 

Vaak ben je niet de enige die over een bepaald onderwerp schrijft. Wanneer iets trending is proberen alle actieve bloggers hierover te schrijven. Hoewel hier niks mis mee niks moet je toch oppassen dat je geen achterhaalde onderwerpen aansnijdt.

Een artikel die op het laatste moment is geschreven, is vaak niet goed doordacht en mist soms betrokkenheid bij een bepaald onderwerp. Een oplossing hiervoor kan zijn om een blogkalender in het leven te roepen. Zo weet je per maand waarover je wilt gaan schrijven en kun je hier van tevoren op inspelen en/of informatie verzamelen om een succesvolle blog te schrijven.

Ik zal meer tijd besteden aan mijn blogs

Het kan aantrekkelijk zijn om korte blogjes te schrijven wanneer je even geen zin- of weinig tijd hebt. Alhoewel korte blogs ook interessant kunnen zijn is het toch beter om wat dieper op een bepaald onderwerp in te gaan in plaats van het verhaal af te korten. Probeer af en toe in het artikel wat dieper in te gaan op bepaalde aspecten binnen het door jou gekozen onderwerp. Een lezer heeft vaak niet veel zin om een lange lap tekst te lezen, dus zorg ervoor dat de tekst leesvriendelijk is.

Ik ga mijn blog meer promoten

Het vergt veel tijd en geduld om veel vaste lezers te krijgen voor je blogs. Je zult dus een duidelijke strategie moeten uitwerken hoe je meer volgers wilt gaan realiseren. Een aantal voorbeelden kunnen zijn: een promotieactie of een (betaalde) advertentie. Via de social-media kanalen bereik je de meeste doelgroepen, dit is dus bij uitstek het beste middel om je blog te promoten en te delen. Haak niet af na een aantal weken zonder succes, de aanhouder zal winnen!

Ik ga mijn blog beter designen

Het is belangrijk dat je blog professioneel en goed leesbaar is. Zorg ervoor dat je wat extra tijd besteed aan het design van je blog. Probeer overdreven vaktermen te vermijden en lees je blog altijd nog even na op spelfouten of vreemde zinnen. Zo zorg je ervoor dat je blog niet amateuristisch overkomt op je lezers. Als spelling niet je sterkte punt is, laat je blog dan nakijken door iemand die hier meer kennis van heeft.

Bulletpoints tot meer succes met je blog

Kortom, wil je jouw blog in het volgende jeer tot een succes maken, dan moet je wat aandacht besteden aan de volgende bulletpoints.

  • Houd je blog up-to-date en plaats gergeld nieuwe content
  • Steek oude artikelen in een nieuw jasje of schrijf een serie blogs over één gekozen onderwerp
  • Gun jezelf wat tijd door van tevoren een onderwerp te kiezen
  • Geef je blog meer inhoud door zo nu en dan de diepte in te gaan
  • Promoot je blog op sociale media
  • Houd je blog-design professioneel en correct
thorgall

Heb je vragen over bovenstaande informatie of wellicht een suggestie voor een nieuwe blog?
Laat het mij weten!