Hoe kies je een domeinnaam?

domeinnaam

Met het kiezen van een goede domeinnaam maak je echt het verschil. Er zijn vele aspecten waar je rekening mee moet houden om tot een sterke domeinnaam te komen.

Kort maar krachtig

Het beste is om een korte domeinnaam te kiezen, een naam die niet langer is dan drie woorden. Is het domeinnaam al in bezet maar wil je toch dicht bij je onderwerp blijven? Probeer dan creatief te zijn met bijvoorbeeld het gebruik van voorzetsels of het toevoegen van een bijvoeglijk naamwoord. Het gebruik van afkortingen kan in vele situaties ook als uitkomst bieden. Hiermee verzeker je de goede vindbaarheid van je nieuwe website in de zoekmachine.

Synoniemen

Maak een lijstje met trefwoorden die gerelateerd zijn aan jouw onderwerp of dienst. Je kunt hierin ook gebruik maken van synoniemen van het zoekwoord. Zo kom je tot een domeinnaam die vaak gevonden wordt in de zoekmachines. Een zoekterm die direct gerelateerd is met het onderwerp is erg handig en versterkt je SEO.

Maak het simpel

Het is verstandig om voor een domeinnaam te kiezen die eenvoudig is te onthouden. Een bezoeker die een websitenaam herinnert zal ook sneller terugkomen of deze aan een bekende doorgeven. Zorg er bij het kiezen van een naam ook voor dat deze eenvoudig te typen is. Het door jou te kiezen domeinnaam moet een niet al te moeilijk woord zijn.

Speciale tekens

Laat speciale tekens zoveel mogelijk achterwege. Het roept vaak misverstanden op en kan leiden tot zoeken op foutieve namen. Denk aan het gebruik van koppeltekens en underscores. Of het gebruik van cijfers naast letters. Om te voorkomen dat potentiele bezoekers de website missen, kun je de speciale tekens die voor verwarring kunnen zorgen beter niet gebruiken.

Naam is het onderwerp

Je domeinnaam moet direct duidelijk maken wat het onderwerp van de website is. Bij een beschrijvende naam weet de bezoeker meteen wat te verwachten en kan hij of zij gericht op zoek naar de verlangde informatie. Een goede domeinnaam moet lang meegaan en een extra bijdrage leveren aan de naamsbekendheid van het product of bedrijf.

Zorg dat je opvalt

Een domeinnaam moet opvallen en zich onderscheiden van je concurrenten. Het is van belang om verwarring te voorkomen met de keuze van een domeinnaam die te veel op die van een concurrent lijkt. Je loopt dan het gevaar dat de bezoeker niet bij jouw website uitkomt, maar bij die van de concurrenten. Dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen.

thorgall

Heb je vragen over bovenstaande informatie of wellicht een suggestie voor een nieuwe blog?
Laat het mij weten!